Fer­nise­ring af 400 meter kryds og tværs i Fleg­made

Mere end 11.000 bogstaver er lagt langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade i Vejle. Bogstaverne danner en række citater og er en del af et helt unikt kunstfortov, som løber side om side med Vejles nye Supercykelsti. Fortovet er skabt med støtte fra Statens Kunstfond, der også har udpeget kunstneren bag.

Fredag kl. 13.30-15.00

Det er billedkunstner Anders Bonnesen, som har været med til at omdanne et helt almindeligt fortov med betonfliser med bogstaver, der kan gøre den daglige tur op og ned ad Flegmade til en sjov oplevelse og måske en hinketur med børnene. 

Lige nu er det kun et stykke af Flegmade, hvor der er lagt de særlige fliser. På sigt vil hele strækningen ud til Boulevarden blive et samlet kunstværk med citater. 

Fliserne indeholder ca. 15 forskellige citater fra verdenslitteraturen. Et af citaterne er skrevet af  Inger Christensen, som er en lokal forfatter fra Vejle: "Hvis du ikke ved hvor du skal hen, fører alle veje der til".

Kom og vær med til indvielsen og ferniseringen, få et glas bobler og se udstillingen " Så' der samling" på Kunstmuseet, hvor også en af af kunstnerens andre værker kan ses - 2000 håndlavede togskinner af træ med indgraverede ord. Du kan også møde kunstneren selv og repræsentanter fra Statens Kunstfond. 

Du kan læse mere om Anders Bonnesen her

Om udstillingen "Så' der samling" på Kunstmuseet

I udstillingen SÅ' DER SAMLING har museet fundet gamle kendinge, oversete perler og tre helt nyerhvervede værker frem i lyset.

Utzonsalen er fyldt fra gulv til loft med kæmpestore og ganske små værker. Et gigantisk samlingspatchwork, som viser både bredden og sammenhængene i Vejle Kunstmuseums samling. 

På udstillingen kan du også opleve – og lege med! – et kæmpeværk af den danske billedkunstner Anders Bonnesen. Værket hedder 'Rejse i mit kammer' og består af 2000 håndlavede togskinner af træ med indgraverede ord, som kan samles til nye fortællinger. Værket er ikke en del af Vejle Kunstmuseums samling, men de ville ønske det var! 

Så kom og få et vue over dit kunstmuseums samling. Smid dig i en sækkestol midt i den smukke Utzonsal, saml en togbane, læg et kæmpepuslespil, snup en tegneplade, lav nogle opgaver om værkerne.

400 meter kryds og tværs i Flegmade 400 meter kryds og tværs i Flegmade
400 meter kryds og tværs i Flegmade 400 meter kryds og tværs i Flegmade